Melancolica Elvira



Melancolica Elvira!

Melancolică pe naiba, îi răspunse el. A fost o târfă toată viaţa ei.

Iulius, dacă mai vorbeşti aşa de ea, îţi jur că îţi iei o veioză  în ochi.

El râse acru, ştia că dacă mai continuă, femeia e în stare să îi dea în cap. Nu a uitat nici acum când erau la munte cu prietenii şi Iulia i-a dat cu placa de snowboard după ceafă. L-a durut o săptămână şi făcuse cucui atunci. Bineînţeles că nu s-a supărat pe ea pentru că ştie de fiecare dată cum să-l împace. Nu realizează prin ce vrăji, cu ce vorbe, însă Iulius şi-o cam ia fără să apuce să protesteze.

Dar şi el e vinovat. O merită din plin. Iulia e o femeie calmă când nu se enervează, adică exagerat de calmă, aproape că nu clipeşte de calmă ce e. Asta îl scoate cel mai mult din pepeni pe Iulius. Lui nu-i place mut. Nici în pat nu-i place mut. Dar Iulia mai are şi ea gânduri de pus în ordine în timp ce Iulius îşi face ordinul. Şi parcă nu e fericit atunci când o vede aşa mută. Zău că îi aminteşte de Elvira şi el nu a suportat-o toată viaţa. Cum a dat ea de pictorul ăla care a lăsat blestematul ăsta de tablou deasupra patului conjugal?

Era goală în tablou? Deci era târfă. S-a dus la pictor s-o picteze şi ăluia i-a scăpat condeiul de sub control.

Deci tu nu te potoleşti, nu? Tu vrei să prăpădesc veioza luată de la Paris pe căpăţâna ta?

Iulius trage din ţigară şi se uită întruna la tablou.

Păi atunci spune şi mie, că mor de curiozitate! Cum a ajuns Elvira goală în casa pictorului ăla şi în ce scop a pictat-o? Că Elvira habar nu avea de pictură. Deci, era o târfă. Degeaba te superi dar eu aşa cred. Elvira a fost o târfă.

Iulia s-a oprit din scris şi l-a săgetat pe Iulius cu privirea încât acesta avu dureri de stomac ca atunci când mănâncă de la Mc.

Agil, se trase după paravan în timp ce veioza s-a oprit în perete.

Eşti nebună Iulia? Vrei să mă omori? Ţigara pe jumătate fumată i-a căzut pe covor.

Te ucid!!! E covorul de la Elvira.

Elvira Elvira, nu mai pot cu Elvira! Ce are Elvira şi nu am eu? Spune-mi, te rog! Orice fac nu e suficient pentru tine. Elvira o făcea mult mai bine.

Iulia calmă acum, atât de calmă încât nu mai clipea, îi răspunse: da, o făcea mult mai bine decât tine.